TeachMeet

Onsdagen den 18 maj hölls ett Teach Meet i samband med DiUs konferens Framtidens lärande. Ca 130 personer var och lyssnade på den ena inspirerande presentationen efter den andra. Inspiratörerna avlöste varandra i snabbt tempo och de hade mellan 2 och 7 minuter på sig att berätta om hur de jobbar i skolan, hur verktyg kan användas osv. Vi som var åskådare kunde lugnt luta oss bakåt mätta och belåtna (av maten som ingick) med ett glas vin i handen luta oss tillbaka och njuta av showen.

Jag konstaterade snabbt att de som jobbar med IT i skolan i hög grad använder sig av sociala medier av olika slag. Man jobbar en hel del med publicering och diskussioner på nätet. Det som slog mig var att det inte fanns en enda inspiratör från gymnasialstadiet och det är ju synd eftersom vi ju definitivt också behöver tips och goda förebilder på den nivån också. Visserligen är ju speciellt de sociala medierna anpassade till vilket skolstadium som helst bara innehållet, ribban och svårighetsgraden är anpassad till skolnivå. Men det skulle ändå vara kul att lyssna till lärare som verkligen jobbar varje dag i gymnasieskolan.

Kolla filmen nedan om du vill ta del av hela kvällens presentationerDu kan också gå in och läsa en intressant bloggom tillfället.