Välkommen till SeminariumÅland!

IMAG0020.jpg
Åländsk workshop

Den här wikin är skapad för du som lärare skall ha en plats att dela med dig av dina reflektioner och tankar kring olika seminariebesök som rör digital kompetens i skolan. En gemensam plats för tankar och idéer skapar enkelt en ökad kompetens kring olika metoder och sätt som bidrar till skolutvecklingen på Åland. Även om du har funderingar kring andra saker än IT-relaterade frågor så finns det här utrymmet till för dig. För att kunna skriva måste du vara medlem i wikin men det gör du enkelt genom att klicka på knappen Join uppe i högra hörnet.

Vem som helst som hittar till den här wikin kan läsa vad som skrivs och ju fler inlägg som samlas desto mer betydelsefull blir den. Den ökade kompetensen fungerar också som drivkraft för lärare som känner en osäkerhet kring digital kompetens och användning av digitala verktyg i undervisningen.Så här har vi tänkt att det skall fungera

Uppbyggnad av sidor

Wikin är uppdelad i olika kategorier som utgöra enskilda sidor (Page). Till vänster ser du att besöket till Åva Gymnasium har fått en sida. När du vill gå in och berätta om något verktyg eller någon föreläsning skapar du en ny sida (New Page). Det du absolut måste komma ihåg är att tagga sidan med de nyckelord som är relevanta. Åva Gymnasium - sidan är taggad med bl.a. skolbesök och undervisningsmetoder. Om någon annan redan har berört det du hade tänkt skriva in, tex. har varit med på samma föreläsning eller använt samma verktyg så kan du istället välja att gå in på den sidan och istället via EDIT-knappen lägga till mera information.

Diskussion

Under fliken "Discussion" på varje sida kan diskussioner kring ämnet föras.

Under Sidan Framtidens lärande 2011 finns länkar till DiUs webbplats och seminarieprogram liksom RSS-flöden från deras blogg.

Här finns också direktlänkar till sidorna:
Framtidens lärande 2011
Framtidens lärande 2012
Åva Gymnasium
PIM-lab
TeachMeet-11
Trender
SETT 2012Så välkommen att bidra till skolutveckling på Åland genom att bidra med just dina erfarenheter, idéer och åsikter!


Projekt Nätpedagogik
Carola och Ronny